Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - Bullseye 1.....9 - 1

Dubbel 4 moeilijk ??? Dubbel 1 in ieder geval wel !!!

Het was weer vrijdagavond. Tegenstander het lager geklasseerde Bullseye 1. De vorige keer kwamen we met 5-0 voor. Maar er is ook de realiteit dat de laatste overwinning van The Rabbits dateert van 10 november. Benieuwd of we vandaag met de overwinning kunnen gaan lopen.

The Roof to throw first. Hij begint goed maar houdt dit niet lang vol. Hij mist kansen op de dubbel 10 en de dubbel 5. De tegenstander laat zo een kans niet liggen en shot 8 via 4-2-D1. In de tweede leg is de tegenstander beter uit de startblokken. Met een 100 en een gemist 180 poging (140 score) ligt hij ver voor. Rouven volgt de 100 score nog wel bijna (81) maar moet zien hoe hij de punten om zijn oren krijgt. Gelukkig voor The Roof laat de tegenstander het nu afweten bij de dubbels, ondanks dat deze er vaak kortbij zat. Ze komen beide op dubbel 1 (hier later meer over), en Rouven shot eerst. 1-1. In de derde leg gooien beide spelers een 100 score. Rouven komt op 80 en shot deze. Maar 20-T20 is geen finish, dus opnieuw. Van 80 wegzetten op 38 is een tactische zet die zich "gelukkig" uitbetaald, want de dubbel 19 wordt meteen geshot. 2-1.

Gina to throw second. Gina is op dreef de laatste weken en gooit dus ook vanavond goed. Vooral blijkend uit een 105 score. De wedstrijd gaat toch gelijk op, maar Gina shot toch vrij snel de dubbel 4 (moeilijke dubbel ???). In de tweede leg gaat Gina gewoon door met highscores gooien: 103 en 104. Als de tegenstander 114 naar tops wegzet, krijgt Gina 3 pijlen voor dubbel 16. 2 pijlen waren overbodig want dubbel 16 wordt meteen geshot. 2-0 overwinning.

Michael is the third Rabbit. De wedstrijd waar ik zou terugkomen op de dubbel 1. Michael staat ver voor, laat 3 over. Niet zo SNUGGER hè. Tegenstander maakt er korte metten mee en shot 36 via 18-D9. De tweede leg. Michael gooit 100. En weer werkt hij zich naar dubbel 1. Hij mazzelt als de tegenstander een bouncer heeft op de dubbel 19. Uiteindelijk staan ze allebei op dubbel 1, en begint een slaapverwekkend gedeelte van een uur? Ik houd namelijk de tijd niet bij als ik in slaap val. Na ± 130 pijlen (kan 10 pijlen schelen) schrik ik wakker van een hele diepe zucht: de zucht van verlichting bij Michael als hij dan TOCH de dubbel 1 raakt: 1-1. De derde leg. Gaat gelijk op en Michael laat zien dat hij dubbel "kan" gooien. 66 wordt in 1x geraakt via 10-20-D18. WAANZINNIG goed (i.vergelijking.m. de eerste en tweede leg).

Silvia is fourth to throw. In de eerste leg gaat het gelijk op. beide speler missen een hoge finish. De tegenstander mist 90, maar Silvia mist zelfs een 127 finish. Daarna is het de tegenstander die shot via dubbel 9. In de tweede leg ligt Silvia achter maar komt terug tot tops. dan shot de tegenstander 5 via 1- D2. 0-2 verlies.

Hubert is fifth. Hubert gaat vandaag ook goed en gooit een 100 score. De dubbels zijn ook heel goed. De tweede pijl is meteen raak op tops. In de tweede leg gooit Hubert weer een 100 score, maar nu denkt de tegenstandster van dat laat ik geen 2e keer gebeuren. Ze gooit een 134 en een 128 score, en doet weer vollidig mee. Er worden door beide spelers veel kansen op de dubbels om zeep geholpen, maar Hubert doorbreekt dat en shot 4 via 2-0-D1.

Extra opmerking: Rouven schrijft best goed

Rick is sixth and last to throw. Rick is verrekdes goed op dreef. Een 100 en een 122 score bevestigen dit. Voor de rest ook goede scores. en 86 wordt ook maar meteen geshot met 2 pijltjes via T18-D16. Een 20 of 23 darter (waarschijnlijk 23). In de tweede leg staat Rick ook eerder op een dubbel, maar krijgt een uitgooi langs zijn oren die hij zelf in de eerste leg ongeveer gooide. 77 wordt geshot via 19-20-D19. Dan komt de derde leg en komen Rick nu al LEGENDARISCHE woorden uit zijn mond: JAAAAAAAZEKER na het gooien van een 140 score. Na voorsprongetje weet hij dubbel 12 te shotten.

Tussenstand: 5-1. en we zijn dus evenver als de uitwedstrijd. Ook is al een gelijkspel en daarmee één punt binnen. Verder naar de dubbels waar er maar 1 gewonnen hoeft te worden om te winnen.

Tactic: Rouven en Michael
Bij een TacTic is nooit veel op te schrijven voor een verslaggever. Dus hierbij de korte versie. Leg 1: nette vorosprong gepakt, en niet meer weggegeven. Leg 2: Beetje achter, maar Rouven is geweldig op de Bull vanavond, maar de beslissende bull wordt door Michael gegooid.

501: Gina en Hubert
Hubert gooit een 100 score. De tegenstanders gooien een 105 score. Ondanks de highscores staan Gina en Hubert ver voor, maar laten de tegenstander terugkomen. Gelukkig weten ze toch op tijd de dubbel te vinden. Deze dubbel is de dubbel 3 en wordt geshot door Hubert. In de tweede leg weet Hubert wederom een 100 score te laten noteren. Dan komt er een discussie over hoeveel 80-16-triple 14 is. Dubbel 11 dus. Simpèl hè. Kapot gegooid ? Hubert shot 40 via 20-0-D10. Beiden krijgen vanavond 6 punten voor de persoonlijke ranking. Vooral goed van Gina: heb een opgezocht maar voorzover ik het archief in kan kijken heeft ze tot vanavond die 6 punten in een wedstrijd nog niet gehad. Netjes.

701: Rick en Silvia
De tegenstander gooit een 100 score, maar Rick beantwoord deze meteen met ook een 100 score. Rick en Silvia komen ongeveer 100 punten voor en Rick shot dan ook 16 via 8-0-D4. In de tweede leg weer een 100 score van de tegenstanders. Rick was doodstil, niks van een "Jaazeker" te horen na aardige scores. Gelukkig was er iemand blij om: Gina: 'Is good veur um'. Terug naar de wedstrijd. Weer gooit de tegenstander een 100 score. De tegenstander houdt madhouse over, waar Sil en Rick 32 overlaten. Na 2x de verkeerde dubbel te hebben geraakt blijft dubbel 2 over. Dan shot de tegenstander toch de dubbel 1. 1-1. De derde leg dan maar. Weer een hoge score (125) van de tegenstanders. Dan komt Silvia op dreef dankzij haar "switsch" naar de 19. Ook de dubbel wordt voor Silvia. Dubbel 6. 2-1 winst.

Tussenstand: 8-1. En nu al een ruime overwinning. Maar wij zouden The Rabbits niet zijn als we niet altijd ons best doen voor een rondje.

De teamleg ging weer eens op "teamleg-niveau". Hoogtepunt qua scores was een 100 score van de tegenstander. Toch komen we op de dubbel, maar Rick mist de dubbel 14. Mijn kans was via dubbel 7. Maar wie zet um in godsnaam weg op dubbel 7 ???. 1e pijl vliegt meteen de 16 in. Kans voorbij. Maar dan is er The Roof die al zo goed was bij de TacTic en het schrijven. Hij gaat staan en gooit maar ff gewoon die dubbel 7.

9-1 overwinning. Zeer netjes, ondanks we best veel geluk hadden bij sommige singles. Over 2 weken de koploper in eigen huis. Eens kijken of we die niet kunnen verslaan. Zou de spanning in onze klasse wel weer verhogen. Maar ons ook uit de degradatiezone halen.

Dan ook nog ff de speech van Rouven over de uitschakeling van teamcaptain Michael "Spikey Mikey" Janssen door Heidi op een toernooi ergens bij Blerick in de buurt (weet ik veel waar). Heidi (de trouwe supportster) krijgt nog een blümchen angeboten. En zo eindigt weer een succesvolle (op sportief gebied dan) vrijdagavond.

© Tim